نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه سوفله ماهی را آماده کرده ایم برای مشاهده دستور آشپزی ، این پست را دنبال کنید
ماهی شیر : یک کیلوگرم
روغن : مقداری
تن ماهی : یک کنسرو
پنیر پارمزان رنده شده : 150 گرم
جعفری خرد شده : مقداری
ظرف مناسبی را انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید. ماهی ها را کف ظرف بچینید. در یک کاسه، تن ماهی را با پنیر رنده شده و جعفری خرد شده مخلوط کنید. سپس آن را بر روی ماهی ها بریزید. ظرف را به مدت 45 دقیقه با حرارت 175 درجه سانتی گراد داخل فر قرار دهید. نهایتاً ظرف را روی یک دیس برگردانید.
ماهی غنی از کلسیم و فسفر است و مصرف آن مخصوصاً برای کودکان ضروری است. لذا هفته ای حداقل 2 بار ماهی بخورید.
به جای ماهی شیر می توانید از سایر ماهی های بدون استخوان استفاده کنید.
می توانید این غذا را داخل ظرف نسوز روی اجاق گاز درست کنید. البته بهتر است روی قابلمه دم کنی قرار دهید.
منبع: ماهنامه تغذیه و سلامتی شماره 82
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد میوه خوشمزه و مجلسی در خانه
هویج :•: 2 عدد
سیب :•: 2 عدد
خیار :•: 2 عدد
آناناس :•: نصف قوطی
سس مایونز :•: 100 گرم
آبلیمو :•: به میزان لازم
در صورت تمایل می توانید میوه های هر فصل را هم به سالاد میوه اضافه نمایید.
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد میوه خوشمزه و مجلسی در خانه
برای تهیه سالاد میوه ابتدا سیب را به چهار قسمت تقسیم کنید و از طول بشکل ورقه ورقه برش دهید و روی آن آبلیمو بریزید تا رنگ آن تغییر نکند.کشمش ها را 10دقیقه در کاسه ای از آب بریزید تا خیس بخورند و سپس آبکش کنید.
سپس پوست هویج،خیار را با پوست کن بگیرید و روی تخته با چاقو نگینی خرد کنیدو آناناس را هم مانند خیار،هویج نگینی خرد کنیدو در کاسه ای بزرگ بریزید و سیب و کشمش ها را نیز اضافه کنید
و با سس مایونز مواد را زیر و رو کنید تا سس بخورد تمام مواد برود و بمدت 2 ساعت سالاد را در یخچال قرار دهید و بعنوان یک دسر خوش مزه آن را نوش جان کنید.
برای تزیین سالاد میوه می توانید مانند سالاد اندونزی و سالاد فصل از دانه های تخم آفتابگردان پوست گرفته شده نیز استفاده نمایید که لذت خوردن سالاد میوه را دوچندان می کند.
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد تبوله خوشمزه و مجلسی در خانه
بلغور گندم :•: یک و 1/4 پیمانه
تره فرنگی :•: یک عدد
فلفل قرمز کوچک :•: یک عدد
ساقه کرفس :•: یک عدد
روغن زیتون :•: 2 قاشق سوپخوری
پوست لیموترش :•: 2 عدد
آب لیموترش :•: 2 عدد
پیازچه :•: 8 عدد
نعنا تازه :•: 6 قاشق سوپخوری
جعفری تازه :•: 6 قاشق سوپخوری
انار :•: یک عدد
نمک و فلفل سیاه :•: به مقدار لازم
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد تبوله خوشمزه و مجلسی در خانه
برای تهیه سالاد تبوله ابتدا بلغور گندم را در در کاسه ای از آب جوش بریزید و روی آن کمی نمک بپاشید و بمدت 30 دقیقه الی 1 ساعت تامل کنید تا خوب خیس بخورد.سپس آن را در صافی آبکش کنید و بگذارید آب اضافه آن خارج شود.
نعنا و جعفری و پیازچه را پاک کنید و بشوریدو روی تخته با چاقو خرد کنید و قسمت سر تره فرنگی را پاک کنید و بشورید و همراه سبزیهای که بالا اشاره شد خرد کنید.
ساقه کرفس را نیز بشورید و تکان دهید تا آب در آن نباشد سپس روی تخته با چاقو برش دهید.انار را با چاقو نصف کنید و با پشت قاشق چای خوری ضربه های محکمی روی پوست انار بزنید تا دانه های آن بیرون بیاید.
در آخر تمام مواد خرد شده و انار و بلغور گندم را در کاسه ای بزرگ بریزید و نمک و فلفل سیاه به هر مقدار که تمایل دارید روی آنها بپاشید و فلفل قرمز را ریز خرد کنید به مواد بیفزایید و پوست لیمو ترش ها را بگیرید
و رنده کنید و بعد آب آنها را بگیرید و روی مواد بریزید و مخلوط کنید تا بخورد تمام مواد سالادتون برود و 30 دقیقه بگذارید در یخچال بماند و سپس در کاسه ای شیشه ای بریزید و با نان یا کاهو نوش جان کنید.
ابتدا بلغور گندم را در در کاسه ای از آب جوش بریزید و روی آن کمی نمک بپاشید و بمدت 30 دقیقه الی 1 ساعت تامل کنید تا خوب خیس بخورد.سپس آن را در صافی آبکش کنید و بگذارید آب اضافه آن خارج شود.
نعنا و جعفری و پیازچه را پاک کنید و بشوریدو روی تخته با چاقو خرد کنید و قسمت سر تره فرنگی را پاک کنید و بشورید و همراه سبزیهای که بالا اشاره شد خرد کنید.
ساقه کرفس را نیز بشورید و تکان دهید تا آب در آن نباشد سپس روی تخته با چاقو برش دهید.انار را با چاقو نصف کنید و با پشت قاشق چای خوری ضربه های محکمی روی پوست انار بزنید تا دانه های آن بیرون بیاید.
در آخر تمام مواد خرد شده و انار و بلغور گندم را در کاسه ای بزرگ بریزید و نمک و فلفل سیاه به هر مقدار که تمایل دارید روی آنها بپاشید و فلفل قرمز را ریز خرد کنید به مواد بیفزایید و پوست لیمو ترش ها را بگیرید و
رنده کنید و بعد آب آنها را بگیرید و روی مواد بریزید و مخلوط کنید تا بخورد تمام مواد سالادتون برود و 30 دقیقه بگذارید در یخچال بماند و سپس در کاسه ای شیشه ای بریزید و با نان یا کاهو نوش جان کنید.
برای تزیین سالاد تبوله می توانید ماننده سالاد انار از دانه های انار استفاده نمایید یا مانند سالاد الویه از دانه های خوراکی مثل ذرت و نخود فرنگی استفاده کنید.
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد تن ماهی خوشمزه و مجلسی در خانه
روغن زیتون :•: 1 قاشق غذاخوری
تن ماهی :•: 680 گرم
سیب زمینی :•: 450 گرم
ذرت شیرین :•: 6 عدد
پیازچه :•: 12 عدد
فلفل کبابی :•: 1 عدد
فلفل دلمه ای قرمز :•: 1 عدد
سس لیمو :•: 1 نسخه
فلفل و نمک :•: به مقدار دلخواه
حلقه های لیمو ترش :•: به مقدار دلخواه
آب لیمو ترش :•: 2/1 فنجان
زیره سبز :•: 2 قاشق چایخوری
پوست لیمو :•: 2 قاشق چای خوری
گشنیز :•: 2 قاشق چایخوری
جعفری و پودر چیلی :•: برای تزئین
سیر :•: 2 عدد
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد تن ماهی خوشمزه و مجلسی در خانه
برای تهیه سالاد تن ماهی ابتدا تن ماهی را طبق دستوری که روی آن درج شده است 20دقیقه در قابلمه ای کوچک پر از آب قرار دهید. و یا اگر از تن استفاده نمیکنید میتوانید فیله ماهی را با طعم دهنده های چون روغن زیتون و فلفل و نمک مزه دار کنید
و روی سینی فر نصف قاشق روغن بریزید و با قلمو تمام سینی را چرب کنید و8 الی 12دقیقه تامل کنید تا فیله ماهی بپزد.
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و بشکل مکعبی(مربع)خرد کنید ودر قابلمه ای آب و کمی نمک بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا سیب زمینی ها بپزند(نگذارید بحدی بپزد که له شوند)و زیر شعله را خاموش کنید و سیب زمینی ها پخته شده را در آبکشی قرار دهید تا خنک شوند.
پوست بلال ها را بگیرید و ذرت ها را از چوب بلال جدا کنید و بشورید و در آبکش قرار دهید.
جعفری و پیازچه ها را پاک کنید و بشورید و بگذارید آب آنها برود و روی تخته بگذارید و با چاقو خرد کنید و در کاسه ای بریزیدو فلفل کبابی ها را نیز خرد کنید و به مواد کاسه بیفزایید.
سپس سس لیمو را آماده کنید پوست 3 عدد لیمو را بگیرید و ریز ریز خرد کنید یا در خردکن بریزید تا خرد شود و 2 قاشق چای خوری از پوست لیمو را در کاسه ای بریزید و 2/1فنجان روغن زیتون و2/1فنجان آب لیمو ترش را بیفزایید و 2 عدد سیر را پوست بگیرید
و چرخ کنید و اضافه کنید و 2قاشق چایخوری زیره سبز و 2/1قاشق چای خوری نمک و 8/1قاشق چای خوری فلفل را به روی مواد بپاشید و کمی گشنیز حدودا برای 2 قاشق چایخوری خرد کنید
و به مواد اضافه کنید و مواد سس را زیر و رو کنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
ابتدا ظرفی که بشکل مستطیل باشد را تهیه کنید و تن ماهی یا ماهی پخته شده را در کف ظرف بریزید و بشکل یک دست در ظرف پخش کنید تا در تمام ظرف یکسان باشد
و 3/1از سس را بطور کم کم و قطره قطره روی تن ماهی ها بریزید و بعد سیب زمینی ها را بریزید و مجددا 3/1 از سس روی سیب زمینی ها بریزید به همین ترتیب ذرت را بریزید
و هر آنچه از سس باقیمانده است را روی مواد بریزید و در آخر نمک،فلفل به هر مقدار که تمایل دارید روی مواد بپاشید و روی سالاد تن ماهی را با سلفون و یا پلاستیک فریزر بپوشانید
و بمدت 2الی 3 ساعت در یخچال بگذارید و هنگام استفاده از سالاد تن ماهی میتوانید آن را با جعفری و فلفل دلمه ای خرد شده بریزید و پودر چیلی روی آن بپاشید و با لیمو ترش تازه تزئین کنید.
بعضی افراد در این سالاد مانند سالاد ماکارونی و سالاد الویه از سس مایونز فراوان استفاده می کنند که این بستگی به ذائقه و طبع شما دارد.
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد شیرازی اصل خوشمزه و مجلسی در خانه
پونه خشک :•: به میزان لازم
نعنا خشک :•: به میزان لازم
پیاز :•: 1 عدد
گوجه فرنگی :•: 2 عدد
خیار :•: 1 عدد
نمک و فلفل :•: به میزان لازم
جعفری خرد شده :•: 2 قاشق غذاخوری
آبغوره یا آبلیمو :•: به میزان لازم
دستور آشپزی و طرز تهیه سالاد شیرازی مجلسی خوشمزه در خانه
برای تهیه سالاد شیرازی ابتدا خیار را بشورید و پوست آن را با چاقو بگیرید و کاسه ای را جلو دستتان قرار دهید و خیار را نگینی یا بشکل مربع برش دهید
برای اینکار ابتدا 4الی 5 برش عمودی نزدیک به یکدیگر روی خیار ایجاد کنید سپس عمود بر این برش ها،مجددا برشی بزنید.سپس افقی آنها را خرد کنید
(باید بشکل مربع خیارها برش خرده در آمده باشند) تا انتهای خیار،همه را درون کاسه بریزید.
سپس گوجه فرنگی ها را بشورید و سر آنها را با چاقو بگیرید و مانند خیارها نگینی خرد کنید. اگر گوجه فرنگی ها شل هستند داخل آنها را خالی کنید و سپس خردشان کنید و در کاسه بریزید.
اگر گوجه فرنگی ها سفت هستند برای آنکه زیباتر برش بخورند ابتدا بصورت حلقه ای گوجه فرنگی ها را برش دهید تا انتهای آن وسپس هر حلقه را با چاقو باز کنید ومربع مربع برش دهید.
سپس پوست پیاز را بگیرید و نگینی و ریز (مانند مدلی که خیار را خرد کردید فقط کمی برش ها را نزدیک تر بهم بزنید و به مواد کاسه بیفزایید
و روی آنها نمک،پونه،نعناع خشک،فلفل و آبغورا یا آبلیمو و جعفری خرد شده به هر مقدار که تمایل دارید بریزید.
سعی کنید آبغوره یا آبلیمو را تدریجی بریزید و مخلوط کنید اگر به مزه مورد نظرتان نزدیک نبود مجددا آبغوره بریزید و مواد را زیر ورو کنید تا مواد بخورد هم برود.
سپس سالاد شیرازی آماده شده را در ظرف شیشه ای بریزید و اگر زمان دارید 30 دقیقه بگذارید سالاد در یخچال بماند و بعد نوش جان کنید.
این سالاد در کنار سالاد فصل و سالاد ماکارونی از محبوب ترین سالادها در ایران می باشد که اکثرا در کنار غذاهایی که با پلو هستند سرو می شود.