آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه نان شیرمال خوشمزه سنتی
«« زرده تخم مرغ :•: 4 عدد »»
«« پودر شکر :•: 3/4 پیمانه »»
«« روغن مایع :•: 1/3 پیمانه »»
«« اسانس هل :•: 3 قطره یا 1 قاشق چایخوری پودر هل »»
«« بکینگ پودر :•: 1 قاشق چایخوری پر »»
«« شیر :•: 1/4 پیمانه »»
«« گلاب :•: 1/6 پیمانه »»
«« آرد سفید :•: 300 گرم »»
«« آب زعفران ، 1 عدد زرده و کنجد :•: برای روی نان »»
برای تهیه نان شیرمال ابتدا زرده تخم مرغ ، پودر شکر و هل را در ظرفی ریخته با همزن بهم زده تا کرم رنگ شود
سپس روغن مایع ، بکینگ پودر را به ظرف مورد نظر اضافه کرده و بعد از آن کم کم آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی به دست آید
و خمیر بدست نچسبد، خمیر را به مقدار یک سانتی متر با وردنه باز کرده قالب بیضی زده در سینی فر می چینیم.
سپس بر روی نان شیرمال را با قلمو زرده و کمی زعفران آب کرده زده و با چنگال نقش های مورد نظر خود را روی نان می اندازیم.
بعد از آن کنجد می پاشیم و به مدت 20 دقیقه در فر 180 در طبقه وسط قرار داده تا کاملا نان شیرمال مان طلائی رنگ شود.
در صورت تمایل به خمیر نان شیرمال مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما (مخلوط خرمای بدون پوست و کره) اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر ، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود و نان ها خشک نشوند.
اگر مقدار آرد شما در هنگام تهیه خمیر کم شد ، اندکی به آن اضافه کنید تا در نهایت خمیر شما چسبندگی نداشته باشد.