آموزش دستور تهیه و مواد لازم خیارشور خانگی ترد و خوشمزه
خیار ریز و تازه :•: 2 کیلو
سبزی، شامل ترخون، شوید، مرزه و جعفری :•: 250 گرم
سیر :•: یک بوته بزرگ
فلفل تند :•: 5 یا 6 عدد
تخم گشنیز :•: یک قاشق مرباخوری
نخود خام :•: چند عدد برای ترد شدن خیارها
نمک :•: یک پیمانه
آب :•: 14 پیمانه
سرکه :•: یک پیمانه
آموزش دستور تهیه و مواد لازم خیارشور خانگی ترد و خوشمزه
برای تهیه خیارشور ابتدا خیار و سبزی ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود. دقت کنید میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید. آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را هم افزوده و بگذارید جوش بیاید. با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید.
خیار ها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید و لابه لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید. نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید.
وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیارها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد. در این روش، خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می شود.