آموزش آشپزی و دستور پخت عدسی خوشمزه و مقوی برای صبحانه
عدس :•: 1 پیمانه
پیاز :•: یک عدد
رب گوجه :•: 1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی :•: یک عدد کوچک
نمک، فلفل و زرد چوبه :•: به میزان کافی
آب لیمو ترش تازه :•: 3 قاشق غذاخوری
قارچ :•: به دلخواه
آموزش آشپزی و دستور پخت عدسی نذری خوشمزه و مقوی برای صبحانه
برای تهیه عدسی ابتدا عدس ها را میشوییم و در قابلمه ای میریزیم وروی آن را آب میگیریم و شعله را روشن کرده و زیاد میکنیم تا آب جوش بیاید،سپس سیب زمینی را پوست بکنید و درسته به عدس اضافه کنید.
پس از بجوش آمدن آب شعله را کم کنید تا سیب زمینی و عدس خوب مغز پخت شود. پیاز را پوست بکنید و نگینی خرد کنید و در تابه روغن بریزید و شعله را روشن کنید کمی که روغن داغ شد پیاز را درون آن بریزید و
تفت دهید تا پیاز داغ طلایی شود سپس رب را به آن بیفزایید و تفت دهید تا کمی رنگش تغییر کنید و نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب را داخل تابه بریزید تا بجوش بیاید و غلیظ شود.
سپس درون قابلمه را نگاه کنید اگر عدس و سیب زمینی پخته شده بود، سیب زمینی را از قابلمه بیرون بیاورید و با گوشکوب آن را له کنید و به داخل قابلمه بریزید.
در آخر مواد داخل تابه را داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید و شعله را کم کنید تا عدسی جا بیفتد و با آب لیمو تازه و نان سنگک نوش جان کنید. این مقدار عدسی برای دو نفر کافی است.
در صورتی که می خواهید قارچ به عدسی اضافه کنید ، در هنگام اضافه کردن سیب زمینی ها ، قارچ ها را نگینی خرد کنید و به عدسی اضافه کنید.
برای گرفتن نفخ عدس آنرا به مدت 24 ساعت قبل از تهیه عدسی در آب بگذارید تا خیس بخورد. توصیه می کنیم از 24 ساعت بیشتر نشود چون باعث له شدن عدس ها در هنگام پخت می شود.
ادویه و چاشنی های این غذا را در مراحل پایانی پخت به آن اضافه کنید زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس میشوند و هم عطر و بوی ادویه ها از بین خواهند رفت.
برای چاشنی عدسی به دلخواه می توانید از آبلیموی تازه ، زیره ، گلپر و یا سرکه استفاده نمایید. در صورتی که آب غذا کم شد به ان آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ بریزید و اگر عدسی شور شد از سیب زمینی خرد شده نگینی استفاده کنید.
تزیین عدسی برای صبح بخیر گفتن به عشق برای عروس و داماد
تزیین عدسی به شکل گل با نان لواش به سبک گل رز زیبا
تزیین عدسی صبحانه با شکلی خاص و زیبا برای خانم های جوان و کدبانو